bling2


Friday, 12 August 2011

KaD rAyA!!!

Salam selamat pagi!!! sedar xsedar dah 13 hari kite puasa an...korg dah tinggal posa ker?aku wat sementara ni...xtinggal lagi...huhu...dah dekat nk raya ni..macam2 kena prepare an..semalam aku dalam mood rajin..kemas2 lah almari aku..then tetiba ternampak 1kotak..aku pon buka la..tgk2 dalam ada KAD RAYA yang aku simpan bape tahun lamaya...hehehe..belek2 n baca balik isi dalam kad 2..macam2 lawak pown ada...sume dari kawan2 time skol..tetiba rindu pulak kenangan time 2..then aku pown terpk 1 benda..aku ingat nk pos kad raya lah kat kawan2 aku taun ni...rasa nk kembalikan zaman nostalgia dulu..bes an...mmg zaman sekarang zaman moden..sume di hujung jari jer..bleh hantar guna emel,facebook..tapi bagi aku tahun ni...tuk timbulkan mood raya,aku nk pos kad raya tuk kawan2 n sedara terdekat aku...wahh...xsabarnya..korg tgu erk kat raya dari aku....tapi yang aku ada alamat lah...yg xda kalo nk juga email aku..kehkeh....
ni sampel kad raya tuk kowg..heheh


Sunday, 7 August 2011

Geram..! Geram..!

Aku Tengah bengang gan orang tuh...geerrr!!!!!
Aku skang tengah pk....macamana ada owg len bleh tahu id email aku??siap gan password lagi..yang paling geram...dia boleh buka ym aku..ntah la dia chatting gan sape?sapekah manusia tersebut...aku betul2 kompius....yang peliknya...ad kawan aku sowg ni...dia nmpk aku ym padahal time 2 aku tengah kerja..macamna aku nk ym?ish.agak2 lah...pas 2 aku pun mintak bantuan sahabat aku..dia inform kat aku bile owg 2 ym..yang hairannya juga,time 2 pown aku tengah kerja...mustahil betul sebab xda sape pown yang tahu id aku...skang ni aku tengah nk carik owg yang guna id aku 2..aku harap kepada sape yang menggunakan id aku 2 stop lah...ko dah menyusahkan hidup aku...faham x??!!!
Ko niyh bodoh betul!!! kalu nk guna id aku,ko buat la id sendri..jangan kan pasal ko aku susah..sbb ko aku gaduh gan kawan aku...ko paham x??ko memang bangang..bodoh...aku taw ko sape siap ko..!!!$%%$%^^$
huuhh.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bengong!!!!!

RaMaDhAn YaNg MuLia...

Selamat Pagi....wah lama betul aku xupdate blog aku niyh....sedar xsedar skang dalam bulan puasa....alhamdulillah....Allah masih lagi beri kesempatan tuk aku merasai nikmat dan berkatnya bulan yang mulia ni....Syukur juga pada Allah kerana bagi kesempatan pada aku
untuk menjadi seorang hamba yang sentiasa ingatkan Nya...Pada bulan Ramadhan ini,aku berkesempatan menunaikan solat terawih...solat yang sudah lama aku tinggalkan walaupun hanya setahun sekali sahaja....Solat sunat walaupun xwajib tapi harus..Aku bersyukur sangat kerana Allah bukakan pintu hati aku yang keras ni...hahah..Alhamdulillah...Berbanding gan tahun2 yang lepas,aku xsempat wat coz aku kerja...tapi tahun niyh..aku dah bertekad nk merasai nikmatnya bulan Ramadhan ni..dan aku sedang merasainya...Aku juga dah ambil cuti sebulan untuk dekatkan diri aku kepada Allah..Alhamdulillah..Allah bagi kesempatan ni..
Thanks Allah...=) Dan aku juga sentiasa berdoa untuk kebaikan aku dan keluarga aku..
Dan semoga Allah sentiasa bukakan pintu hatiku ni untuk aku sentiasa dekatkan diri aku kepadaNya xkira apa jua keadaan...Aku bersyukur sangat diberi peluang ni..peluang yang dah lama aku nantikan..Mungkin ni peluang terakhir aku untuk merasai nikmatnya Bulan Ramdhan...Insyaallah....